emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Різдво Пресвятої Богородиці

Марта ж клопоталася, услуговуючи всіляко.

Лк 10,38-42, 11, 27-28

Євангельська подія минулої неділі нагадала нам історію оздоровлення Ісусом біснуватого сина. У цю неділю чуємо притчу Христа про немилосердного слугу. Обидві ці події мають спільну тему – милосердя. Спаситель, оздоровивши біснуватого хлопця, проявив милосердя до нього та його батька. Притчею про двох слуг пана Господь навчає про милосердя Бога до людини та милосердя між людьми. Ця правда випливає із заповідей любові Бога понад усе й ближнього як себе самого. Ми часто потребуємо милосердя від Бога, так само ближні очікують милосердя від нас, тобто взаємної любові.

Сьогодні святкуємо також Різдво Пресвятої Богородиці. У молитвах називаємо Богородицю Мати Милосердя. Народження Діви Марії стало одним з останніх кроків Бога в здійсненні плану спасіння людства. Тому цю подію можна назвати Таїнством Божого милосердя. Бо в короткому часі Марія народить Божого Сина для спасіння людства. Через смерть Ісуса на хресті небесний Отець вчинив найбільший прояв Свого милосердя до людини, даруючи їй прощення гріхів і життя вічне.

Різдво Божої Матері нагадує нам про безмежну любов і милосердя Господа до людей.

Хоча людина через свої гріхи віддалилася від Бога й позбавила світ Божого благословення, але Бог не відвернувся від неї. Він запросив її до участі у ділі спасіння людства. Небесний Отець вибрав для цього Діву Марію як представницю всіх народів. Марія своєю святістю прийняла й досконало виконала Господню волю, народивши Ісуса – нашого Спасителя. За це Богородиця отримала особливу нагороду в небі. Сьогодні Божа Мати випрошує у Свого Сина численні ласки для людей: чудесні оздоровлення хворих, вирішення проблем, поміч у біді, навернення грішників, постійно молиться про життя вічне для всіх умираючих. Цим проявляє своє милосердя до всіх народів і випрошує милосердя Ісуса для нас. Вона дбає про добро для всіх та кожного з нас зокрема. Тому Церква називає Марію посередницею Божих ласк та нашою заступницею перед Богом.

Пані Оксана, яка мешкає у Києві, проживала з чоловіком у шлюбі 3 роки, не маючи дітей, яких так прагнули. Якось довідалася, що у Самборі є церква Різдва Пресвятої Богородиці, де знаходиться чудотворна ікона, перед якою, помолившись, можна випросити ласку материнства.

У 2005 році вона поїхала у цей храм, щиро молилася перед іконою Пречистої Діви Марії і вірила, що Вона їй допоможе. Повернувшись додому, Оксана завагітніла і народила двійнят. Богородиця в самбірській іконі вислухала її щирі молитви і винагородила двома чудовими діточками.

В сім’ї Тетяни Миколаївни Мойсеєвої з Києва хворіла дочка Христина 1984 року народження. Довгий час її лікували, але це не давало жодних результатів. Лікарі тільки розводили руками. Бачивши безвихідь, мама Христини дала згоду на пересівання крові, хоча гарантії на видужання дівчини лікарі не давали. Після проціджування крові, Христина продовжувала хворіти. Остаточний діагноз – фурункульоз і недостатність імунітету.

У 2004 році п.Тетяна з Христиною були в Трускавці. Тут їм порадили поїхати в Самбір, де в церкві є чудотворна ікона Пресвятої Богородиці і мощі святого Валентина. Там можна випросити ласку зцілення Христини. Після молитви сталося велике чудо – Христина одужала. Мама з Христиною постійно дякують Богородиці у самбірській чудотворній іконі за чудесне оздоровлення дочки.

Божа Мати у Своїх об’явленнях завжди згадувала про безмежне Боже милосердя, оживляла в серцях людей надію на милосердя Ісуса, яке змінює життя людини й закликала всіх до щирого покаяння й навернення. Як духовні діти Марії довіряймо Її материнському милосердю наші справи, а Вона випросить в Ісуса потрібні нам дари для щасливого життя. Амінь.

о. Михайло Чижович, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора