emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Пам’яті м. Агафії Скрегунець

Урочисте вшанування 25-тої річниці смерті матері Агафії Скрегунець, Згромадження сестер Пресвятої Богородиці Фатімської, відбулося 26 вересня 2018 р. у м. Хмільнику Вінницької області.

Мати Агафія була однією з перших сестер новозаснованого Згромадження. Упродовж життя вона була для сестер та усіх, хто знав її, достойним прикладом мужності у важкий час переслідування УГКЦ, вірності Христові у чернечому стані та жертвенної любові до Бога і ближніх. Мати Агафія впродовж 30-ти років виконувала служіння Генеральної настоятельки Згромадження. П’ять років добровільно перебувала на Сибірі, опікуючись засновником і духовним батьком спільноти о. Романом Бахталовським, який за вірність Христовій Церкві п’ятнадцять років провів у тюрмах і на засланнях у Сибірі.

У римо-католицькому костелі Пресвятої Трійці було відслужено Божественну Літургію та молебень за прославу Слуги Божого о. Романа, на місцевому цвинтарі, де похоронені о. Роман та м. Агафія – панахиду. Опісля мати Романа, Генеральна настоятелька Згромадження, здійснила презентацію життя і діяльності м. Агафії, сестри виконували пісні, написані засновником Згромадження. Теплими спогадами про м. Агафію поділилися ті, які знали її за життя – сестри, представники родини, парафіяни УГКЦ м. Вінниці.

Участь у вшануванні пам’яті м. Агафії взяли отці-редемптористи Михайло Шевчишин, Мар’ян Ференц та Ігор Стельмах, а також о. Микола Дуркалець, протопресвітер Вінницького Протопресвітерства УГКЦ, о. Олександр Плєшанов з парафіянами УГКЦ м. Хмільника та о. Григорій Рогацький, ВС з парафіянами УГКЦ м. Вінниці.

с. Лукія Романів, Генеральна секретарка Згромадження Пресвятої Богородиці Фатімської

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора