emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Освячено новий храм у Бердянську

"Благословенні руки тих, що будують храми Господні!" 

Такими словами звернувся секретар синоду єпископів УГКЦ владика Богдан (Дзюрах) до учасників величавої події - посвячення новозбудованої церкви Різдва Пресвятої Богородиці в Бердянську.

Від 2004 року редемптористи душпастирюють у Бердянську для громади вірних УГКЦ. До цього часу богослужіння та зустрічі громади відбувались у монастирській каплиці. Однак, все виразнішою ставала потреба належного місця для розвитку парафіяльного життя. Особливо в цей складний час, коли недалеко від Бердянська проходить лінія фронту і боротьби за нашу незалежність, люди потребують місця зцілення, надії і благодаті.

З благословення владики Степана (Менька), екзарха Донецького УГКЦ  та за стараннями спільноти редемптористів в Бердянську (о. Ярослава Федуніва та о. Юрія Сивика), будівництво церкви в цьому приморському місті стало справою, яка об'єднала Схід і Захід України. За один рік, завдяки праці рук самих редемптористів, а також майстрів зі Східної і Західної України та великодушним пожертвам багатьох добродіїв нашої Церкви і Згромадження, повстав цей храм. Особлива подяка прихожанам церков, в яких служать редемптористи - вони молитвою і пожертвами постійно супроводжували цю Богові милу справу - будову храму.

На свято благословення новозбудованої церкви приїхали люди з усіх куточків України, щоб своєю присутністю і молитвою підтримати громаду УГКЦ в Бердянську. Парафіяльна спільнота отримала також і подарунок від Глави і Отця Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава - ікону Матері Божої Неустанної Помочі (мандруючої), яка вже відвідала як чисельні громади вірних в Україні різних конфесій так і побувала на територіях східного регіону. Перед нею молились вірні, цивільні і військові. Тепер вона знайшла осідок у цьому новозбудованому храмі, щоби нести мир і вказувати дорогу до нього.

Особлива вдячність владиці Богданові (Дзюраху) за здійснення чину освячення храму.

Нехай цей осередок духовного життя стане місцем надії, радості і Божого благословення для Бердянська.

Нехай благословить Господь руки і серця тих, хто трудиться задля Царства Небесного!

о. Ігор Колісник, редемпторист

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора