emblem
Меню Закрити

Написати священику

(Тут ви можете запитати про свята, пости, сповідь, покликання, сімейні стосунки, Церкву та багато іншого)

Облечини брата Ігоря у Кохавині

Ввечері, 16 жовтня 2018 року, в Кохавині (смт. Гніздичів Жидачівського р-ну) відбулись щорічні святкування з нагоди празника святого Герарда, покровителя місцевого монастиря. Архиєрейську Божественну Літургію звершив Преосвященний владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, який прибув разом із багатьма паломниками зі Львова.

В часі Божественної Літургії відбулися облечини брата Ігоря Калітовського, що в цей день розпочав новіціят, протягом якого він зможе глибше розпізнати своє покликання та досвідчити спосіб життя редемптористів у молитві та служінні. Чин облечин звершив протоігумен Львівської провінції редемптористів о. Андрій Рак.

У проповіді владика Володимир поділився цікавими випадками із життя брата Герарда, який був святим ще за життя, ставши через власну слабкість гідним інструментом в Божих руках. Будучи простим братом, якого навіть не хотіли брати у монастир через слабке здоров’я, відзначався покорою, послухом та тихістю. Його життя супроводжували багато чудес які діються за посередництвом святого брата і сьогодні. Святого Герарда у цілому світі вшановують як покровителя матерів (і тих хто хоче бути матір’ю) та сімей, бо за його молитвами народилось чимало дітей. По закінченні  Літургії всі присутні помолились молитви до святого Герарда та пригостились вже традиційними солодкими почастунками. Також гості Кохавинської святині мали змогу прикластись до мощей св. Герарда, які постійно є у монастирській каплиці.

З сайту Львівської Архиєпархії

Адміністратор

Коментарі

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Авторизуйтесь

Щоб залишати коментарі, авторизуйтесь за допомогою аккаунта у соціальних мережах

Помилка
Отакої! Схоже, виникла непередбачена помилка. Будь ласка, спробуйте знову або зверніться до адміністратора